Teleslyngeanlæg er til stor hjælp for hørehæmmede
En teleslynge er et høreteknisk hjælpemiddel, der er til stor hjælp for hørehæmmede med høreapparat.
En teleslynge består af en eller flere mikrofoner, der opfanger lyde. Lyden forstærkes og sendes ud i en ledning (teleslyngen), der er placeret rundt langs væggen. Når man sidder indenfor slyngen i rummet opfanger telespolen i et høreapparat impulserne og omdanner dem til forståelig lyd for den hørehæmmede. Høreapparatet skal indstilles til T eller TM for at tilgå systemet.
På den måde kan brugeren høre, hvad der bliver sagt til f.eks. en gudstjeneste i kirken på trods af afstand til lydkilden, baggrundsstøj eller dårlig akustik i lokalet.
En teleslynge er et krav i forsamlingslokaler
I dag er det et krav, at forsamlingslokaler har en fast installation af teleslyngeanlæg eller lignende, som tilgodeser hørehæmmede og høreapparatbrugere. De præcise regler om installation af teleslynge i forsamlingslokaler kan læses i Bygningsreglementet (BR18 § 217-219).
” § 217: I bygninger med forsamlingslokaler skal installationer projekteres og udføres under hensyn til bygningens tekniske muligheder, så personer med behov for tekniske hjælpemidler, som eksempelvis teleslynger, ved egen hjælp kan deltage i aktiviteter i bygningen.
§ 218: I forsamlingslokaler, herunder rum, der er indrettet til fællesaktiviteter såsom koncerter, foredrag og anden underholdning, skal der være fast installation af teleslyngeanlæg eller lignende installationer på minimum samme niveau som teleslyngeanlæg.
Stk. 2. De nævnte forsamlingslokaler omfatter forsamlingshuse, kirker, biografer, biblioteker, aulaer og koncertsale samt mødelokaler, der er offentligt tilgængelige for publikum.
§ 219: Almindelige undervisningslokaler i folkeskoler og mødelokaler i kontorbyggeri er ikke omfattet af § 218."
Kontakt os og hør mere om teleslyngeanlæg. Vi er klar med rådgivning på området og en snak om mulighederne hos jer.