Kompagnihuset i Næstved, som drives af Næstved Nostalgiske Selskab, er Nordens ældste gildehus. Det er bygget i 1493 for at samle folk og give byen et frirum, hvor der altid er plads til møder, fest, kultur og andre historiske oplevelser.

Opgave:

I forbindelse med en større renovering af Kompagnihuset skulle al AV-teknikken opgraderes for at tilbyde kunderne de bedste rammer for deres konference eller fest. Installationen skulle tage særlig højde for bygningens alder og historie samtidig med, at løsningen skulle være nem at betjene for stedets mange brugere.


 

Løsning:

AV-Huset har stået for levering og installation af hele AV-løsningen samt udarbejdelse af brugervenlige vejledninger. Vi har nænsomt integreret AV-udstyret og taget højde for bygningens charmerende skævheder, da den moderne teknik skulle møde det gamle gildehus.

Salen i stueplan

I den store sal i stueplan har vi installeret en laserprojektor til visning af video og præsentationer. Projektoren har en kraftig lysstyrke og sikrer en høj billedkvalitet på det 2,5m brede motorlærred, der automatisk kører ned/op ved aktivering og diskret er monteret bag en loftsbjælke. En HDMI-tilslutning gør det muligt at koble op til skærmen, når der skal laves præsentationer.

Det nye lydanlæg med forstærker og hvide højttalere sikrer, at alle gæster i salen får en god lydoplevelse ved tale samtidig med, at det fint kan anvendes for baggrundsmusikken til selskabsmiddagen. Der forefindes nu trådløse mikrofoner som både håndholdt mikrofon og head-set.  

De forskellige funktioner betjenes nemt via et intuitivt betjeningspanel. Der er mulighed for HDMI-tilslutning for præsentationer og lydtilslutning af ens egen telefon for afspilning af lyd, via Bluetooth opkobling.

Lokale i kælderplan

I kælderen har vi installeret en 75” professionel skærm, der giver mulighed for både at lave præsentationer og holde videomøder. Under skærmen er installeret en hybrid soundbar med indbygget kamera, mikrofon og højttalere, som sikrer perfekt billede og lyd under videomødet, men den kan også benyttes til baggrundsmusik via Bluetooth opkobling, hvis det ønskes.

Se andre moderne AV-løsninger i historiske omgivelser:

Helsingør Byrådssal
Engestofte Gods
Fuglsang Kunstmuseum