Fuglsang Kunstmuseum rummer dansk kunst, malerier og skulpturer fra slutningen af 1700-tallet til i dag. Museet ligger på Lolland og laver skiftende ophængninger af egne værker og særudstillinger.

Opgave:

I forbindelse med ombygning af den tidligere forpagterbolig ønskede Fuglsang Kunstmuseum levering og montering af komplet AV-løsning i Koncertsal og Foyerområde. Løsningen skulle primært benyttes til klassiske koncerter og som øvelokale for Ensemble Storstrøm samt til at løse opgaver af konferencemæssig karakter. Caféen benyttes også som kunstområde, og derfor ville museet have gode højttalere monteret diskret, ligesom projektorløsningen i koncertsalen skulle kunne skjules, når den ikke bliver benyttet.

Løsning i Koncertsalen:

Billedløsningen i Koncertsalen tager udgangspunkt i et rammelærred med elektrisk hejs, så det kun er synligt, når det er i funktion. En Panasonic projektor i 16:10 FHD format er monteret så skjult som muligt og udstyret med special optik for at lave det ønskede billedfelt fra den meget korte afstand på salens meget flotte fritlagte spærkonstruktion.

Løsningen er etableret, så det er muligt at distribuere det samme signal på skærmen, der er opsat i Foyeren – ligesom en kameraløsning afdækker sceneområdet med distributionsmulighed til den samme skærm. På den måde er det muligt at afholde arrangementer, hvor Foyeren inddrages aktivt.

Lyddelen består af vægmonterede linearray højttalere med aktive subwoofere, som er bygget ind over spærkonstruktionen. Derudover har vi leveret komplet lydanlæg med trådløse mikrofoner og teleslyngeløsning.

Alt centraludstyr er monteret i teknikrack i depotrum og rumstyringen, der gør anlægget simpelt at betjene, tager udgangspunkt i en Crestron controller og et planforsænket betjeningspanel i væggen omkring sceneområdet. Den komplette AV-løsning og lyset i Salen er nem at betjene med panelets meget overskuelige opbygning og layout.

Løsning i Foyer/Café:

AV-udstyret i Foyer-området er dels et selvstændigt system, men også et system hvortil billede og lyd fra koncertsalen kan distribueres.

Den opsatte 65” Professionelle LED monitor fra Panasonic kan udover ovenstående også fungere som informationsskærm. For Fuglsang Kunstmuseum var det en vigtig del af stemningen og oplevelsen, at kunne formidle budskaber om kommende arrangementer og tilbud i caféen til gæsterne.

Samtidig er det muligt at dele indhold fra PC trådløst til skærmen, såfremt den skal bruges i forbindelse med konferencer, foredrag eller lignende.

Til lyddelen har vi leveret speciallakerede højttalere, der matcher farverne i rummet, og rumstyringen er i tråd med løsningen i Koncertsalen, hvorfra der hurtigt kan omskiftes mellem de mange kombinationsmuligheder af billed- og lydkilder.

Har I også brug for nyt AV-udstyr, som skal være nemt at betjene og ikke må stjæle fokus fra de smukke omgivelser? Så kontakt AV-Huset på telefon 5577 4030 eller info@av-huset.dk og hør hvordan vi kombinerer den nyeste teknik med brugervenlighed og respekt for æstetik og design.

Læs mere om brugervenlig betjening med rumstyring, om brug af teleslynge eller lydanlæg.