Et nyt informationscenter er etableret i Kommandantgården i Kastellet i København. Det knytter sig til Monumentet for Danmarks internationale indsats efter 1948 og har til formål at fortælle historien og udbrede kendskabet til Danmarks internationale engagement siden 1948.

Kastellet er et af de bedst bevarede fæstningsanlæg i Nordeuropa. Det fungerer fortsat som en militær kaserne og arbejdsplads for det danske forsvar, men det er også åbent for offentligheden, hvor man kan gå rundt på voldene og mellem de gamle bygninger.


Foto: H. Holm

Opgave:

I forbindelse med etablering af det nye informationscenter ønskede forsvaret en elegant og stilren digital løsning, hvor publikum på touch skærme kan finde informationer på dansk og engelsk om internationale operationer og missioner, som Danmark har deltaget i siden 1948. Der skulle være stor fokus på holdbarhed, drift og brugervenlig betjening, da centeret er ubemandet. Desuden skulle udstyret passe ind i den generelle linje i informationscenteret og være baseret på drift 16 timer dagligt i alle ugens 7 dage.

Løsning:

AV-Huset har leveret og installeret den digitale løsning til informationscenteret, som har et udstillingsareal på 135 m2 fordelt på fem rum. Udstillingerne består primært af Multi-Touch skærme for høj betjeningssikkerhed i størrelser fra 21,5” liggende i designstandere og 42”, 65” samt 86” hængende på væggen i både vertikalt og horisontalt format.

Vi har valgt designproducenten Arthur Holm, hvis produkter – udover markedets ypperste kvalitet - udstråler elegance i sorte rammer eller sort hærdet glas. Nogle af skærmene er bl.a. monteret i stilfulde designstandere i sort glas med skjulte hjul, så de kan flyttes rundt. For afvikling af content anvendes media afspillere for touch gemt i standerne eller bag skærmene, så den samlede løsning fremstår elegant og uden synlige kabler i den historisk flotte Kommandantgård.

Har I også en historie at fortælle med en udstilling, der skal kunne køre af sig selv? Lad os komme med et bud på, hvordan opgaven kan løses. Kontakt os på telefon 5577 4030 eller info@av-huset.dk.

Se også disse museumsprojekter, hvor vi har leveret AV-løsningen.

Fotos: H. Holm