I 1960’erne byggede man Danmarks bedst bevarede hemmelighed – REGAN Vest regeringens og kongehusets atombunker.

Regeringsanlægget Vestdanmark (REGAN Vest) blev opført 60 meter under jorden langt inde i Rold Skov i Nordjylland. Bunkeranlægget var en underjordisk by og skulle sikre 350 nøglepersoners overlevelse – heriblandt regering og kongehus i tilfælde af en atomkrig. Et almindeligt parcelhus lå foran bunkeren og skjulte indgangen. I dag er den atomsikre bunker fredet.

Opgave og løsning:

Nordjyllands Historiske Museum ønskede at fortælle historien med moderne AV-teknologi i den uberørte tidslomme i maskinmesterboligen, der skjuler bunkeren. AV-løsningerne skulle gribe så lidt som muligt ind i det autentiske miljø i parcelhuset fra 1980 og samtidig være yderst brugervenlige for museets gæster.

AV-Huset har gjort historien levende med forskellige AV-løsninger i parcelhuset, der ligger foran bunkeren. Huset er den tidligere maskinmesters bolig. Han var daglig tilsynsførende i bunkeren og så var han, med sin helt almindelige familie, medvirkende til at holde bunkeren hemmelig for omverdenen. Med kreativ formidling gennem AV-teknologi vil besøgende kunne komme på en fascinerede rejse gennem en uberørt tidslomme fra Den Kolde Krig. Her vil de bl.a. møde husets beboere på storskærme og opleve deres hverdag i 1980 - og det er også muligt at få sit eget portrætbillede op at hænge på familiens væg i stuen!

Bunkeren fremstår i dag, som da den blev bygget i 1960'erne i en verden, hvor den totale udslettelse aldrig var længere væk end et tryk på en knap. Her vil de besøgende få den helt autentiske oplevelse.

Den hemmelige bunker og maskinmesterboligen åbnes i 2021

Der er ikke offentlig adgang endnu, men Nordjyllands Historiske Museum arbejder på at kunne åbne de bombesikre døre for besøgende i 2021.

Læs mere om REGAN Vest projektet på Nordjyllands Historiske Museums hjemmeside.

Du kan se flere ikke tidligere offentliggjorte billeder fra bunkeren i den nye fotobog ”REGAN Vest – Demokratiets sidste bastion”.

Kontakt os på telefon 5577 4030 eller email info@av-huset.dk for yderligere oplysninger om det spændende REGAN Vest projekt eller hvis vi også skal hjælpe med at formidle jeres historie gennem moderne AV-teknologi.