I 1960’erne byggede man Danmarks bedst bevarede hemmelighed – REGAN Vest regeringens og kongehusets atombunker.

Regeringsanlægget Vestdanmark (REGAN Vest) blev opført 60 meter under jorden langt inde i Rold Skov i Nordjylland. Bunkeranlægget var en underjordisk by og skulle sikre 350 nøglepersoners overlevelse – heriblandt regering og kongehus i tilfælde af en atomkrig. Et almindeligt parcelhus lå foran bunkeren og skjulte indgangen. I dag er den atomsikre bunker fredet.

Opgave og løsning:

Nordjyllands Historiske Museum ønskede at fortælle historien med moderne AV-teknologi i den uberørte tidslomme i maskinmesterboligen, der skjuler bunkeren. AV-løsningerne skulle gribe så lidt som muligt ind i det autentiske miljø i parcelhuset fra 1980 og samtidig være yderst brugervenlige for museets gæster.

AV-Huset har gjort historien levende med forskellige AV-løsninger i parcelhuset, der ligger foran bunkeren. Huset er den tidligere maskinmesters bolig. Han var daglig tilsynsførende i bunkeren og så var han, med sin helt almindelige familie, medvirkende til at holde bunkeren hemmelig for omverdenen. Med kreativ formidling gennem AV-teknologi vil besøgende kunne komme på en fascinerede rejse gennem en uberørt tidslomme fra Den Kolde Krig. Her vil de bl.a. møde husets beboere på storskærme og opleve deres hverdag i 1980 - og det er også muligt at få sit eget portrætbillede op at hænge på familiens væg i stuen!

Bunkeren fremstår i dag, som da den blev bygget i 1960'erne i en verden, hvor den totale udslettelse aldrig var længere væk end et tryk på en knap. Her vil de besøgende få den helt autentiske oplevelse.

Besøg maskinmesterboligen og den hemmelige bunker

Der bliver offentlig adgang til maskinmesterboligen og de bombesikre døre til bunkeren vil blive åbnet for besøgende i nyt museum.

Læs mere om REGAN Vest projektet på Nordjyllands Historiske Museums hjemmeside.

Du kan se flere ikke tidligere offentliggjorte billeder fra bunkeren i den nye fotobog ”REGAN Vest – Demokratiets sidste bastion”.

Kontakt os på telefon 5577 4030 eller email info@av-huset.dk for yderligere oplysninger om projektet i maskinmesterboligen eller hvis vi også skal hjælpe med at formidle jeres historie gennem moderne AV-teknologi.