Markante steder i København bliver denne sommer (2022) indtaget af international kunstudstilling. Kunsthal Charlottenborg bevæger sig nemlig ud i byen med en række internationalt toneangivende video- og performancekunstnere i udstillingen ”Copenhagen – Red Light Green Light (In the Realm of the Senses)” fra 11. juni til 10. juli 2022.

Opgave:

Seks internationale samtidskunstnere er inviteret af Kunsthal Charlottenborg til at præsentere installationer, video og performances seks forskellige steder i København, som et billede af den mentaltilstand, vi lever med i dag - en tilstand af at være holdt i et låst greb og stadig at have et drive.

To af kunstnerne ønskede assistance med installation af skærme, lyd og lys til deres kunstværker.

Løsning:

I tæt samarbejde med kunstnerne sørger vores udlejningsafdeling for den rette teknik til værkerne i udstillingen:

Korakrit Arunanondchai & Alex Gvojic
Songs for Living, 2021
Video & installation
Kongernes Lapidarium, Christian 4.s Bryghus

I Rytterrummet på Kongernes Lapidarium har vi installeret et knap 4 m bredt lærred med bagprojektion, så projektoren er gemt bag lærredet. Kunstværket præsenterer verden i en animeret version på lærredet, hvor åndelige guder taler til os gennem en slags historiefortælling. LED lamper er opstillet rundt omkring, så rummet er fyldt med midnatsblåt lys, der udvider atmosfæren fra videoværket til luften af rummet i de tidligere stalde. Spøgelser og ånder optræder i flydende form i Arunanondchais værk, som bruger den spirituelle fortælling som kile til at komme ind i en anden tilstand af væren.

Cecilia Bengolea
Deary Steel, 2022
Video installation & ballet performance
Københavns Universitetsbibliotek

På det historiske Københavns Universitetsbibliotek i Fiolstræde har vi installeret en skærmvæg med 6 stk. 55” skærme på en rig, farvet LED lys i gangene og lydbilledet bliver gengivet i højttalere gemt i bogreolerne rundt omkring på biblioteket. I værket sættes billeder af et aktivt europæisk stålværk i dialog med fundne optagelser fra Manga og kinesisk medicin samt arkivoptagelser, der skildrer kvindelige industriarbejderes kampe og deres venners og families fritidsaktiviteter i begyndelsen af det tyvende århundrede.

De seks kunstværker vises på forskellige tidspunkter på dagen og på forskellige dage i måneden. Udstillingen viser sig derfor løbende i nye variationer og skal ses over tid.

--

Kunsthal Charlottenborg, Copenhagen - Red Light Green Light (In the Realm of the Senses) 2022

Korakrit Arunanondchai (Thailand)
Songs for Living, 2021
Video & installation (video med Alex Gvojic)
Kongernes Lapidarium, Christian 4.s Bryghus. Frederiksholms Kanal 29
Installationen kan opleves 11. juni – 10. juli, onsdag-fredag kl. 12-16 og lørdag-søndag kl. 13-17

Cecilia Bengolea (Argentina)
Deary Steel, 2022
Videoinstallation & ballet performance
Københavns Universitetsbibliotek. Fiolstræde 1
Videoinstallationen kan opleves 11. juni – 10. juli, onsdag-søndag kl.12-16
Ballet performance kan opleves 10. juli kl. 15 og kl. 17

Fotos Jan Søndergaard

Brug for hjælp med teknikken til jeres videokunst? Med mange års erfaring i AV-branchen er vi klar til at hjælpe jer i mål med diverse kreative opgaver. Tag fat i vores udlejningsafdeling på telefon 5577 4030 eller email info@av-huset.dk for en snak om muligheder med videokunst, lyd og lys.

Se flere referencer fra vores udlejningsafdeling eller læs mere om AV-udlejning.