Fængselsmuseet

Fængselsmuseet


AV-teknologi bringer historien til live i fængslet.

Det tidligere Horsens Statsfængsel lukkede i 2006 efter mere end 150 år med fængselsdrift og åbnede i 2012 som oplevelsesvirksomheden FÆNGSLET.

Opgave:

Fængselsmuseets vision er at skabe et menneskeligt og socialt museum, hvor udgangspunktet er de autentiske fortællinger, de enestående fysiske rammer og en genstandssamling i verdensklasse. Museet ønskede at formidle fængslets historie ved at bringe den til live og skabe en medrivende og interaktiv oplevelse, men uden at det scenografiske tager styringen.

Løsning:

AV-Huset har i samarbejde med Kvorning Design og Kommunikation udviklet AV-løsningen til Fængselsmuseet. Her kommer fangers og vogteres historier til live gennem interaktive effekter via top-moderne AV-udstyr.
Det er lykkes at skabe en udstilling, hvor de valgte, tekniske løsninger leverer maksimal fængselsoplevelse med minimalt indgriben i de autentiske rum. Når der slukkes for udstyret, ligner fængslet sig selv, som da den sidste fange forlod det i 2006.

Kreativt brug af teknik

Fængselstilværelsen bliver særdeles nærværende fra det øjeblik, hvor museets gæster vælger sig et ID-kort tilhørende en af de indsatte eller en af fængselsbetjentene. En RFID-chip i kortet aktiverer lyd, lys og videoprojektioner på gæstens vej rundt i fængslet, hvor man bl.a. møder en live videoprojektion af den indsatte, der fortæller om sit liv bag tremmer. På fængselsgangene møder gæsten skygger af de tidligere indsatte og deres vogtere, og man hører meget livagtigt stemmerne, nøglebundternes raslen, celledøre, der åbnes og lukkes osv.

De audiovisuelle effekter kommer til live i et teknisk set-up, der bl.a. omfatter 56 Panasonic projektorer, hvoraf størstedelen er laserprojektorer, som er placeret strategisk rundt om i fængslet. Mange er gemt i skabe eller direkte over for døre, hvilket er muligt takket være den nye teknologi og optiske laserlyskilde. Panasonics laserprojektorer kan roteres 360 grader, som tillader montering i alle vinkler, og de udsender praktisk talt ingen varme. For at vise fanger og vogtere i hel figur var det nødvendigt at udvikle en særlig spejlløsning, som kan vinkles og dermed projicerer fejlfrit til væggen. Derudover omfatter installationen 50 højttalere med indbygget forstærker, 45 rum- og lysstyring, 10 duftmaskiner, 70 medieafspillere og 32 touch skærme.

Se video “Recreating life behind bars” (4 min.) om Fængslet.

Teknologi vinder internationale priser

I 2016 vandt AV-Huset en InAVation Award i Amsterdam for kreativ formidling og nyskabende brug af AV-udstyr i projektet. Fængselsmuseet har derudover vundet to yderligere priser bl.a. som verdens bedste oplevelsesmuseum grundet deres fokus på nye tiltag og brug af teknologi.

Fængselsmuseet i Horsens er bestemt et besøg værd.

Har I også en historie, som I ønsker at formidle på en levende og medrivende måde? Kontakt os på telefon 55774030 eller email info@av-huset.dk og hør om mulighederne med interaktive oplevelser. Mulighederne er mange og vi udvider hele tiden græserne for dem.

Se andre museumsprojekter, hvor vi har stået for AV-leverancen.

Det offentlige

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kommuner og offentlige institutioner. AV-Huset er godkendt som AV-leverandør til det offentlige i henhold til SKI-aftale 02.70 - det dynamiske indkøbssystem for AV-løsninger. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Erhverv

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række små og store virksomheder. Fra opgradering af videokonferenceløsningen i det lille mødelokale til komplet AV-indretning af nyt domicil. Se et lille udsnit af udvalgte cases om AV-projekter for erhvervslivet. Se også vores referenceliste over danske virksomheder, som vi har leveret AV-løsninger til.

Export

AV-Huset har leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kunder i udlandet. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Folke- & efterskoler

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række folke- og efterskoler. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.

Hoteller

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret forskellige AV-løsninger til en lang række hoteller, hostels og kursuscentre. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases. Se også vores referenceliste over hoteller og konferencesteder i Danmark, som vi har leveret AV-løsninger til.

Kirker

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kirker, menigheds- og sognehuse. Vi lader moderne teknik mødes med klassisk arkitektur i de danske kirker. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Museer, udstillinger og underholdning

Vi leverer teknikken til gode oplevelser. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række museer, udstillinger og sportsklubber. Her kan du gå på opdagelse i udvalgte cases. Se også vores referenceliste over museer og udstillinger, som vi har leveret AV-løsninger til.

Udlejning

I AV-Huset klarer vi alle slags udlejningsopgaver fra store events til små arrangementer. Siden 1990 har vi udlejet AV-udstyr til både erhvervs- og privatkunder. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Videregående uddannelsesinstitutioner

AV-teknologi løfter skolers undervisningsmiljø. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række videregående uddannelsesinstitutioner. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.