Københavns Museum

Københavns Museum


Komplet AV-løsning til nyt museum i historisk bygning

Københavns Museum, der fortæller hovedstadens historie, har gennemgået en større indholdsudvikling og genåbnede i februar 2020 i en nyrestaureret fredet bygning på hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade i hjertet af København.

Museet byder bl.a. på flere nye udstillinger og interaktive faciliteter som en fysisk model, der skalerer et udsnit af Byen ned til forholdet 1:750. Hvert rum afspejler et sted og et tema i et historisk tilbageblik kombineret med moderne teknologi.

Museet ejes og drives af Københavns Kommune og har åbent alle dage fra 9-18.

Besøg Københavns Museum.

Opgave

I forbindelse med renovering og flytning af Københavns Museum ønskede Københavns Kommune en leverandør, der kunne stå for AV-løsningen med rådgivning, levering, installation og efterfølgende service. Der blev stillet krav om, at installationen skulle ske med respekt for den gamle fredede bygning, og der skulle tages et stort hensyn til holdbarhed, drift og brugervenlig betjening.

Løsning

AV-Huset har designet, leveret og installeret museets AV-installation, der er baseret på professionel drift i op til 16 timer dagligt alle ugens 7 dage og har lave driftsomkostninger.

Vi har lavet en ensartet designløsning, der passer ind i den generelle linje på Københavns Museum, så materialevalget fremstår sammenhængende og elegant. Da museet ligger i en fredet bygning, har vi gjort alt for at lave kabeltræk så usynlige som muligt ved at male kabelbakker eller finde rør, der ligner dem, der i forvejen er monteret på væggen.

AV-installationen inkluderer bl.a. nedenstående tre specialløsninger:

Spejlskærmvæg

En LG skærmvæg med 47” skærme er integreret bag spejle i en firkantet spejlpavilion. Med spejlpavilionen og lyd opnår man en effekt som står man midt på torvet, der vises på filmen på skærmene. Bag skærmene er bygget en aktiv køling, så der sikres et luftflow omkring skærmvæggen.

Højkantskærme i 32:9 format

I et af rummene er brugt LG skærme i højformat som digitale skilte til portrætvisning af folk i fuld størrelse. Skærmene er integrerede i skabe for at få et enkelt og elegant design.

Brandspande med ild i

I loftet er monteret små LED projektorer, som henholdsvis bruges til historiefortælling og til at illustrere ild i brandspande.

Derudover består AV-løsningen til Københavns Museum af flere forskellige standardløsninger som fx:

Lille biografløsning i 16:9 format med stereolyd

Til biografløsningen er brugt en Panasonic laserprojektor med op til 20.000 driftstimer. Billedfeltet er i 16:9 format og projekteres direkte på væggen. På hver side af billedfeltet er placeret en højttaler med tilhørende forstærker.

Touchskærm på mobil stander med soundbar

Til skoletjenesten er leveret en 85” interaktiv touch skærm med soundbar og trådløs subwoofer. Den er monteret på mobilstander med elektrisk hæve-/sænkefunktion, så den kan indstilles og bruges flere steder.

Derudover har vi leveret en masse andet AV-udstyr som skærme i størrelser fra 15” op til 85” med og uden touch, en-hånds-høretelefoner med trykknap/autostartfunktion, short throw og laserprojektorer, Tab-Tension motorlærreder, højttalere og forstærkere etc.

Hør om AV til jeres projekt

Skal vi også hjælpe jer i mål med jeres AV-projekt, så kontakt os for en snak om muligheder.

Telefon 55774030 eller info@av-huset.dk.

Se andre museumsprojekter, hvor vi har stået for AV-leverancen.

Det offentlige

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kommuner og offentlige institutioner. AV-Huset er godkendt som AV-leverandør til det offentlige i henhold til SKI-aftale 02.70 - det dynamiske indkøbssystem for AV-løsninger. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Erhverv

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række små og store virksomheder. Fra opgradering af videokonferenceløsningen i det lille mødelokale til komplet AV-indretning af nyt domicil. Se et lille udsnit af udvalgte cases om AV-projekter for erhvervslivet. Se også vores referenceliste over danske virksomheder, som vi har leveret AV-løsninger til.

Export

AV-Huset har leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kunder i udlandet. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Folke- & efterskoler

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række folke- og efterskoler. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.

Hoteller

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret forskellige AV-løsninger til en lang række hoteller, hostels og kursuscentre. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases. Se også vores referenceliste over hoteller og konferencesteder i Danmark, som vi har leveret AV-løsninger til.

Kirker

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kirker, menigheds- og sognehuse. Vi lader moderne teknik mødes med klassisk arkitektur i de danske kirker. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Museer, udstillinger og underholdning

Vi leverer teknikken til gode oplevelser. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række museer, udstillinger og sportsklubber. Her kan du gå på opdagelse i udvalgte cases. Se også vores referenceliste over museer og udstillinger, som vi har leveret AV-løsninger til.

Udlejning

I AV-Huset klarer vi alle slags udlejningsopgaver fra store events til små arrangementer. Siden 1990 har vi udlejet AV-udstyr til både erhvervs- og privatkunder. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Videregående uddannelsesinstitutioner

AV-teknologi løfter skolers undervisningsmiljø. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række videregående uddannelsesinstitutioner. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.