Maskinmesterbolig foran REGAN Vest bunker

Maskinmesterbolig foran REGAN Vest bunker

 

Historien gøres levende i bolig, der skjuler atombunker

I 1960’erne byggede man Danmarks bedst bevarede hemmelighed – REGAN Vest regeringens og kongehusets atombunker.

Regeringsanlægget Vestdanmark (REGAN Vest) blev opført 60 meter under jorden langt inde i Rold Skov i Nordjylland. Bunkeranlægget var en underjordisk by og skulle sikre 350 nøglepersoners overlevelse – heriblandt regering og kongehus i tilfælde af en atomkrig. Et almindeligt parcelhus lå foran bunkeren og skjulte indgangen. I dag er den atomsikre bunker fredet.

Opgave og løsning:

Nordjyske Museer ønskede at fortælle historien med moderne AV-teknologi i den uberørte tidslomme i maskinmesterboligen, der skjuler bunkeren. AV-løsningerne skulle gribe så lidt som muligt ind i det autentiske miljø i parcelhuset fra 1980 og samtidig være yderst brugervenlige for museets gæster.

AV-Huset har gjort historien levende med forskellige AV-løsninger i parcelhuset, der ligger foran bunkeren. Huset er den tidligere maskinmesters bolig. Han var daglig tilsynsførende i bunkeren og så var han, med sin helt almindelige familie, medvirkende til at holde bunkeren hemmelig for omverdenen. Med kreativ formidling gennem AV-teknologi vil besøgende kunne komme på en fascinerede rejse gennem en uberørt tidslomme fra Den Kolde Krig. Her vil de bl.a. møde husets beboere på storskærme og opleve deres hverdag i 1980 – og det er også muligt at få sit eget portrætbillede op at hænge på familiens væg i stuen!

Bunkeren fremstår i dag, som da den blev bygget i 1960’erne i en verden, hvor den totale udslettelse aldrig var længere væk end et tryk på en knap. Her vil de besøgende få den helt autentiske oplevelse.

Besøg maskinmesterboligen og den hemmelige bunker

Der er offentlig adgang til maskinmesterboligen og bunkeren. Besøg Maskinmesterboligen.

Læs mere om REGAN Vest projektet på Nordjyske Museers hjemmeside.

Du kan se flere ikke tidligere offentliggjorte billeder fra bunkeren i fotobogen ”REGAN Vest – Demokratiets sidste bastion”.

Kontakt os på telefon 55774030 eller email info@av-huset.dk for yderligere oplysninger om projektet i maskinmesterboligen eller hvis vi også skal hjælpe med at formidle jeres historie gennem moderne AV-teknologi.

Se andre af vores museumsprojekter.

Det offentlige

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kommuner og offentlige institutioner. AV-Huset er godkendt som AV-leverandør til det offentlige i henhold til SKI-aftale 02.70 - det dynamiske indkøbssystem for AV-løsninger. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Erhverv

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række små og store virksomheder. Fra opgradering af videokonferenceløsningen i det lille mødelokale til komplet AV-indretning af nyt domicil. Se et lille udsnit af udvalgte cases om AV-projekter for erhvervslivet. Se også vores referenceliste over danske virksomheder, som vi har leveret AV-løsninger til.

Export

AV-Huset har leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kunder i udlandet. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Folke- & efterskoler

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række folke- og efterskoler. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.

Hoteller

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret forskellige AV-løsninger til en lang række hoteller, hostels og kursuscentre. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases. Se også vores referenceliste over hoteller og konferencesteder i Danmark, som vi har leveret AV-løsninger til.

Kirker

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kirker, menigheds- og sognehuse. Vi lader moderne teknik mødes med klassisk arkitektur i de danske kirker. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Museer, udstillinger og underholdning

Vi leverer teknikken til gode oplevelser. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række museer, udstillinger og sportsklubber. Her kan du gå på opdagelse i udvalgte cases. Se også vores referenceliste over museer og udstillinger, som vi har leveret AV-løsninger til.

Udlejning

I AV-Huset klarer vi alle slags udlejningsopgaver fra store events til små arrangementer. Siden 1990 har vi udlejet AV-udstyr til både erhvervs- og privatkunder. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Videregående uddannelsesinstitutioner

AV-teknologi løfter skolers undervisningsmiljø. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række videregående uddannelsesinstitutioner. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.