Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg


Skærme, lyd og lys til kunstudstilling

Markante steder i København bliver denne sommer (2022) indtaget af international kunstudstilling. Kunsthal Charlottenborg bevæger sig nemlig ud i byen med en række internationalt toneangivende video- og performancekunstnere i udstillingen ”Copenhagen – Red Light Green Light (In the Realm of the Senses)” fra 11. juni til 10. juli 2022.

Opgave:

Seks internationale samtidskunstnere er inviteret af Kunsthal Charlottenborg til at præsentere installationer, video og performances seks forskellige steder i København, som et billede af den mentaltilstand, vi lever med i dag – en tilstand af at være holdt i et låst greb og stadig at have et drive.

To af kunstnerne ønskede assistance med installation af skærme, lyd og lys til deres kunstværker.

Løsning:

I tæt samarbejde med kunstnerne sørger vores udlejningsafdeling for den rette teknik til værkerne i udstillingen:

Korakrit Arunanondchai & Alex Gvojic
Songs for Living, 2021
Video & installation
Kongernes Lapidarium, Christian 4.s Bryghus

I Rytterrummet på Kongernes Lapidarium har vi installeret et knap 4 m bredt lærred med bagprojektion, så projektoren er gemt bag lærredet. Kunstværket præsenterer verden i en animeret version på lærredet, hvor åndelige guder taler til os gennem en slags historiefortælling. LED lamper er opstillet rundt omkring, så rummet er fyldt med midnatsblåt lys, der udvider atmosfæren fra videoværket til luften af rummet i de tidligere stalde. Spøgelser og ånder optræder i flydende form i Arunanondchais værk, som bruger den spirituelle fortælling som kile til at komme ind i en anden tilstand af væren.

Cecilia Bengolea
Deary Steel, 2022
Video installation & ballet performance
Københavns Universitetsbibliotek

På det historiske Københavns Universitetsbibliotek i Fiolstræde har vi installeret en skærmvæg med 6 stk. 55” skærme på en rig, farvet LED lys i gangene og lydbilledet bliver gengivet i højttalere gemt i bogreolerne rundt omkring på biblioteket. I værket sættes billeder af et aktivt europæisk stålværk i dialog med fundne optagelser fra Manga og kinesisk medicin samt arkivoptagelser, der skildrer kvindelige industriarbejderes kampe og deres venners og families fritidsaktiviteter i begyndelsen af det tyvende århundrede.

De seks kunstværker vises på forskellige tidspunkter på dagen og på forskellige dage i måneden. Udstillingen viser sig derfor løbende i nye variationer og skal ses over tid.

Kunsthal Charlottenborg, Copenhagen – Red Light Green Light (In the Realm of the Senses) 2022

Korakrit Arunanondchai (Thailand)
Songs for Living, 2021
Video & installation (video med Alex Gvojic)
Kongernes Lapidarium, Christian 4.s Bryghus. Frederiksholms Kanal 29
Installationen kan opleves 11. juni – 10. juli, onsdag-fredag kl. 12-16 og lørdag-søndag kl. 13-17

Cecilia Bengolea (Argentina)
Deary Steel, 2022
Videoinstallation & ballet performance
Københavns Universitetsbibliotek. Fiolstræde 1
Videoinstallationen kan opleves 11. juni – 10. juli, onsdag-søndag kl.12-16
Ballet performance kan opleves 10. juli kl. 15 og kl. 17

Fotos Jan Søndergaard

Brug for hjælp med teknikken til jeres videokunst? Med mange års erfaring i AV-branchen er vi klar til at hjælpe jer i mål med diverse kreative opgaver. Tag fat i vores udlejningsafdeling på telefon 55774030 eller email info@av-huset.dk for en snak om muligheder med videokunst, lyd og lys.

Se flere referencer fra vores udlejningsafdeling eller læs mere om AV-udlejning.

Det offentlige

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kommuner og offentlige institutioner. AV-Huset er godkendt som AV-leverandør til det offentlige i henhold til SKI-aftale 02.70 - det dynamiske indkøbssystem for AV-løsninger. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Erhverv

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række små og store virksomheder. Fra opgradering af videokonferenceløsningen i det lille mødelokale til komplet AV-indretning af nyt domicil. Se et lille udsnit af udvalgte cases om AV-projekter for erhvervslivet. Se også vores referenceliste over danske virksomheder, som vi har leveret AV-løsninger til.

Export

AV-Huset har leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kunder i udlandet. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Folke- & efterskoler

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række folke- og efterskoler. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.

Hoteller

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret forskellige AV-løsninger til en lang række hoteller, hostels og kursuscentre. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases. Se også vores referenceliste over hoteller og konferencesteder i Danmark, som vi har leveret AV-løsninger til.

Kirker

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kirker, menigheds- og sognehuse. Vi lader moderne teknik mødes med klassisk arkitektur i de danske kirker. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Museer, udstillinger og underholdning

Vi leverer teknikken til gode oplevelser. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række museer, udstillinger og sportsklubber. Her kan du gå på opdagelse i udvalgte cases. Se også vores referenceliste over museer og udstillinger, som vi har leveret AV-løsninger til.

Udlejning

I AV-Huset klarer vi alle slags udlejningsopgaver fra store events til små arrangementer. Siden 1990 har vi udlejet AV-udstyr til både erhvervs- og privatkunder. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Videregående uddannelsesinstitutioner

AV-teknologi løfter skolers undervisningsmiljø. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række videregående uddannelsesinstitutioner. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.