AV-Huset støtter Danmark planter træer

AV-Huset støtter Danmark planter træer

september 3, 2019

Skov er det mest effektive redskab, vi har i dag, til at suge CO2 ud af atmosfæren. Når træerne vokser, optager de luftens CO2 gennem bladene og nålene, og lagrer det i selve træet. Skovens træer afhjælper hermed den massive belastning af klimaet, som CO2-gassen udgør. Skov er populært sagt jordens lunger, og ifølge FN’s Klimapanel er mere skov et vigtigt bidrag til at bekæmpe vores CO2-aftryk.

Som klimabevidst virksomhed har vi derfor besluttet at deltage i Danmarks Naturfredningsforening og TV2s kampagne ”Danmark planter træer”. Vi bidrager således med 250 træer. Det er ca. 10 træer pr. medarbejder.

Mål: At plante én million træer

Målet med kampagnen er sammen med danskerne at gøre en positiv forskel for klimaet ved at plante én million træer. For hver indsamlede 20 kr. plantes ét træ i Danmark. Træerne skal plantes på en række forskellige steder rundt i hele landet. Der vil komme mindst en ny offentlig Folkeskov i hver af TV 2’s otte regioner. Derudover går en del af midlerne til bevarelse af rydningstruet skov i Danmark og udlandet. Se her, hvor der bliver plantet træer. https://livsstil.tv2.dk/2019-06-12-danmark-planter-traeer-disse-kommuner-er-med

TV-show lørdag den 14. september kl. 19.30 på TV2

Indsamlingen kulminerer i et stort show på TV 2 lørdag den 14. september med Puk Elgaard og Mikkel Kryger som værter.

De indsamlede midler videresendes til Growing Trees Network Foundation, som står for at rejse nye Folkeskove i Danmark, Den Danske Naturfond, som opkøber rydningstruet skov i Danmark, og WWF, som bevarer rydningstruet skov i udlandet.

Skov er en del af løsningen

Ifølge FN’s Klimapanel er det at plante flere træer og bevare mere gammel skov et vigtigt bidrag til at bekæmpe klodens CO2-aftryk, da træerne hjælper os med at opsamle den CO2, som truer vores planet.

Mere skov er med til at give os:

  • renere drikkevand
  • bedre luftkvalitet
  • flere levesteder til dyr og planter
  • et værn mod oversvømmelser
  • flere områder til vores friluftsliv

Du kan læse mere om kampagnen Danmark planter træer.

Andre nyheder