Historien gøres levende i tophemmelig REGAN Vest bunker

Historien gøres levende i tophemmelig REGAN Vest bunker

november 13, 2019

Regeringsanlægget Vestdanmark (REGAN Vest) blev opført i allerdybeste hemmelighed i 1960’erne 60 meter under jorden langt inde i Rold Skov i Nordjylland. Bunkeranlægget skulle sikre 350 nøglepersoners overlevelse – heriblandt regering og kongehus i tilfælde af en atomkrig. I dag er bunkeren fredet.

Kreativ formidling med AV i uberørt tidslomme

Sammen med Nordjyllands Historiske Museum er vi i gang med at gøre historien levende i parcelhuset, der ligger foran bunkeren og skjuler indgangen. Huset er den tidligere maskinmesters bolig. Han var daglig tilsynsførende i bunkeren og så var han, med sin helt almindelige familie, medvirkende til at holde bunkeren hemmelig for omverdenen. Med kreativ formidling gennem AV-teknologi vil besøgende kunne komme på en fascinerede rejse gennem en uberørt tidslomme fra Den Kolde Krig. Her vil de bl.a. møde husets beboere og deres hverdag i 1980 – og det bliver også muligt at komme op at hænge på familiens væg i stuen!

          

Bunkeren fremstår i dag, som da den blev bygget i 1960’erne i en verden, hvor den totale udslettelse aldrig var længere væk end et tryk på en knap. Her vil de besøgende få den helt autentiske oplevelse.

Den hemmelige bunker og maskinmesterboligen åbnes i 2021

Der er ikke offentlig adgang endnu, men Nordjyllands Historiske Museum arbejder på at kunne åbne de bombesikre døre for besøgende i 2021.

Læs mere om REGAN Vest projektet på Nordjyllands Historiske Museums hjemmeside.

Du kan se flere ikke tidligere offentliggjorte billeder fra bunkeren i den nye fotobog ”REGAN Vest – Demokratiets sidste bastion”.

          

Levende formidling af jeres historie?

Har I også brug for at formidle en historie på en levende måde, der kan tiltrække og involvere gæsterne?
Så tag kontakt til os på telefon 5577 4030 eller info@av-huset.dk og hør om de mange muligheder nutidens AV-teknologi kan tilbyde museer, udstillinger og andre attraktioner.

Læs mere om AV til museer og udstillinger.

Se flere museumsreferencer.

Andre nyheder