Loftsmikrofon – nyt alternativ til traditionel mikrofonløsning

Loftsmikrofon – nyt alternativ til traditionel mikrofonløsning

november 20, 2018

Ny loftsmikrofon opfanger god lyd under umulige forhold

Her er et helt nyt alternativ til de traditionelle mikrofonløsninger. En firkantet loftsmikrofon på 60 x 60 cm, der kan opfange god lyd under næsten umulige forhold. Og den er god nok, det skal næsten opleves før man forstår, hvor effektivt et værktøj Shure MXA910 er.

Hvad er det? – er det en højttaler?!

Nej det er det ikke, men derimod en mikrofon, der med sin diskrete placering enten i loftet eller nedhængt fra loftet kan opfange lyd, uanset om det er mødedeltager, der sidder om et bord, en oplægsholder der står ved en skærm eller måske spørgsmål fra publikum, der skal opfanges. Loftsmikrofonen vil efter en nem indstilling kun opfange lyd fra det eller de områder, man har defineret, dvs. ikke uønsket lyd fra støjkilder som trafik, folk der larmer eller tilbagekastet lyd fra hårde overflader som f.eks. glas eller metaloverflader.

Om Shure MXA910 loftsmikrofon

MXA910 er en Array-mikrofon, dvs. der sidder et stort antal mikrofon-elementer i enheden, der ved hjælp af array-teknologi gør det muligt at fokusere ekstremt præcist, faktisk mere præcist end selv de største gammeldags kølle-mikrofoner man kan forestille sig. Og den kan have op til 8 samtidige af disse fokusområder.

MXA910 er tiltænkt til brug i mødelokaler i forbindelse med f.eks. videokonference, og den funktion opfylder den fortrinligt. Men erfaring har vist, at den også egner sig til “voice lift”, altså sammenhænge hvor tale skal forstærkes for at opnå bedre lyddækning og taleforståelighed. F.eks. har Aarhus Teater brugt loftsmikrofonen til stykket ”Biedermann og Brandstifterne”, der foregår i tre forskellige højdeniveauer på scenen for at opfange skuespillernes dialog.

Fungerer under selv vanskelige akustiske forhold

Den vil fungere under selv vanskelige akustiske forhold, og så er den diskret. Forestil dig et mødebord helt uden mikrofoner. Eller et møde uden bord. Eller et mødelokale hvor man ofte rykker rundt på bordopstillingen. Der er loftsmikrofonen den åbenlyse løsning.

         

Kan indgå i et rumstyringssystem

Loftsmikrofonen kan indgå i et rumstyringssystem, og faktisk har flere producenter allerede lanceret presets til MXA910, deriblandt Extron, Q-SYS og andre. Ligeledes kan man bruge et NEETS panel til at lave en simpel brugerflade.

Loftsmikrofonen fås i 3 farver; hvid, sort og alu. Men den kan indfarves i lige den farve man ønsker. Læs mere om den nye Shure loftsmikrofon.

Prøv selv

Ved at klikke på dette link, kan du selv prøve at indstille en MXA910 loftsmikrofon. Der er selvfølgelig ikke en fysisk mikrofon tilknyttet, men du kan se alle de mange muligheder for at indstille MXA910.

Er du interesseret i at høre mere om den ”usynlige lyd”? Så kontakt os for en snak om mulighederne med den nye Shure loftsmikrofon – telefon 5577 4030 eller info@av-huset.dk.

 

 

Andre nyheder