Vi hjælper Human Needs Project med rent vand

Vi hjælper Human Needs Project med rent vand

marts 9, 2022

Som følge af vores tilslutning til FNs Global Compact har vi bl.a. arbejdet med Verdensmål nr. 6 Rent vand og sanitet. I 2021 havde 785 mio. mennesker ikke adgang til rent vand. Ambitionen med dette Verdensmål er, at alle mennesker skal have adgang til rent drikkevand og ordentlig sanitet og hygiejne, som bl.a. omfatter ordentlig kloakering og toiletforhold inden 2030.

     

Hvorfor vælge Verdensmål nr. 6?

Det virker måske underligt, hvorfor AV-Huset vælger at fokusere på rent vand og sanitet. Vi har da ikke problemer med rent drikkevand eller toiletforhold her. Men det har de i Kibera Town Center i Nairobi, Kenya, som vi har besøgt flere gange. Kibera er et af Afrikas største slumkvarterer.

Vi har flere kunder i Afrika og besøgte første gang Kibera Town Center og hjælpeorganisationen Human Needs Project (HNP) i 2015 i forbindelse med en installation.

Organisationens arbejde gjorde stort indtryk på os og vi har løbende fulgt og støttet projektet med diverse brugt AV-udstyr til bl.a. undervisning og information af befolkningen.

     

Human Needs Project i Afrika

Human Needs Project er dannet af et amerikansk byggefirma og den danske skuespiller Connie Nielsen efter hun havde indspillet ”Lost in Africa” i Kibera.

Formålet med HNP var at skaffe rent vand til indbyggerne i Kibera. Siden hen er projektet vokset til også at omfatte hjælp til selvhjælp inden for sanitet, elektricitet samt sociale og økonomiske forhold i slumkvarterer rundt omkring i verden.

I Kibera sikrer HNP tilgængelighed og bæredygtig forvaltning af vand og sanitet til befolkningen. Med en 300 m dyb brønd genererer de 40.000 liter rent vand i timen.

Vores donation

Normalt opkræver HNP et lille beløb af indbyggerne i Kibera for brug af vand- og toiletfaciliteterne. Men pga COVID-19 har de stillet disse faciliteter gratis til rådighed de sidste 2 år. Siden faciliteterne blev stillet gratis til rådighed, har der været en betydelig stigning i antallet af WASH-kunder i Kibera Town Center. Dette har medført en stigning i daglige mængder af filtreret vand samt en tidobling af brugen af ​​toiletter og brusere, for at imødekomme den voksende efterspørgsel.

AV-Huset har derfor besluttet at støtte projektet med en donation til at vedligeholde toilet-, bruse-, og spildevandssystemer, som har været udsat for en enorm belastning gennem de sidste 2 år. På denne måde vil HNP fortsat kunne tilbyde disse vitale tjenester til de 16.000 husstande i Kibera.

     

Vores donation bliver brugt til følgende aktiviteter:

  • Reparation af brusehoveder, vandhaner og vandmålere
  • Udbedring af beskadigede fliser på toiletter og i bruserum
  • Vedligeholdelse af spildevandssystem
  • Indkøb af diverse VVS-værktøj til Vedligeholdelsesteamet

Læs mere om Human Needs Project og deres arbejde i Kibera Town Center.

Vi er i gang med at udarbejde vores årlige COP-rapport til FN om vores arbejde med de 17 Verdensmål. Så hold øje med vores hjemmeside, hvor du snart vil kunne læse den nye rapport og se, hvilke andre Verdensmål vi har arbejdet med det sidste år.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående, er du velkommen til at kontakte os på telefon 5577 4030 eller sende en email på info@av-huset.dk.

Andre nyheder