Danmarks Borgcenter

Danmarks Borgcenter


Opgradering af AV-udstyr for løft af museumsoplevelse

Danmarks Borgcenter og Gåsetårnet i Vordingborg blev grundlagt af Valdemar den Store i 1160 som fæstningsværk. I dag er det et moderne museum og digitalt oplevelsescenter for hele familien, der fortæller historien om kongemagten i middelalderen og viser forskellige aktuelle udstillinger.

Besøg Danmarks Borgcenter her.

Opgave

Museum Sydøstdanmark ønskede at understøtte deres udstillinger med fortællinger, der i den grad var visuelt båret på Borgcenteret og i Gåsetårnet. Med digital formidling skulle historien gøres levende for publikum. Flere sanser skulle i spil med både lyd og billeder, så museumsoplevelsen blev løftet til et nyt niveau.

Løsning

AV-Huset har leveret AV-løsningerne til Danmarks Borgcenter og Gåsetårnet samt stået for al installation, programmering og indregulering af løsningerne.

Vi har fokuseret på at gøre teknikken så usynlig som muligt med alle enheder i sort, så teknikken ikke forstyrrer udstillingerne. Og al kabling er lavet så diskret som muligt.

AV-løsninger på museet

Lysprojektioner direkte på de rå betonvægge understøtter historierne i Borgcenteret og fortæller alt det, der ikke kan skrives eller siges med ord. De fastmonterede HD-laserprojektorer er med høj opløsning for knivskarpe billeder i de ønskede størrelser.

Til projektering af det kæmpestore billede på væggene for enden af den store trappe anvendes 4 lysstærke Panasonic laserprojektorer. Billedet gengives som to billeder over / under hinanden ”mappet” i center for at udnytte lyset absolut bedst muligt. For at fjerne fokus fra teknikken er projektorerne i dette areal installeret i specialfremstillede kabinetter.

I alle de øvrige udstillinger er ligeledes opgraderet til Panasonic laserprojektorer, da museet ønskede den bedst mulige billedkvalitet inden for en fornuftig investeringsramme.

Hver enkel projektion har sin egen mediaplayer og fortæller sin helt egen del af historien med fortællinger som ”Den store alliance”, ”En konges liv” og ”Skabt til magt”.

AV-elementerne i hele udstillingen kontrolleres via Crestron kontrolsystem. Således kan personalet starte udstillingen op eller lukke den ned med blot et tryk på knappen på betjeningspanelet.

AV-løsninger i Gåsetårnet

I Gåsetårnet kan du opleve, hvordan en middelalderlig belejring af Gåsetårnet og resten af borgen kunne have set ud.

Vi har installeret en fastmonteret laserprojektorløsning, der projicerer belejringen på en kurvet projektionsflade med billedvisning i 16:10 format for at udnytte enheden bedst. Det kurvede lærred i sortlakeret kassette måler 3×5 m og udgør hullet, der sprænges i muren. Projektoren er ophængt i loftet og teknikken installeret i et klimakabinet, der kan håndtere de svingende temperaturer i det gamle tårn.

En surround sound løsning med diskrete højttalere og basenhed placeret over loftet skaber de ønskede lydeffekter.

Både billede og lyd afvikles fra en medieplayer. Medieplayeren sender billede og lyd gennem en surround forstærker, der forstærker lyden via en diskret højttalerløsning bestående af 5 Cube højttalere og en subwoofer.skjult i loftet.

Med lyden og de levende billeder gives publikum en ægte følelse af belejringen – og man bliver helt bekymret, om Danmarks Borgcenter nu står for fald?! Men heldigvis foregår det hele blot digitalt!

Anlægget bliver styret via en indbygget kontroller, som tænder og slukker systemet på aftalte tidspunkter. Men anlægget kan også aktiveres via en kontaktfunktion ved indgangsdøren, så det er muligt at ”overrule” de valgte tidssekvenser og starte fremvisninger manuelt.

Installation af højttalere og projektor er foretaget så diskret som muligt for at bevare den historiske atmosfære og al kabling er lavet over loft. Desuden er alle produkter og kabinetter IP-godkendte, så de kan anvendes i de givne forhold i tårnet.

Som altid har det været en spændende opgave at arbejde med AV-løsninger til museet, hvor der skal tages højde for mange ting som diskret installation, udfordrende miljø i historiske bygninger, projection mapping etc.

Se flere museumsreferencer

Vil du høre mere om vores projektorløsninger til Danmarks Borgcenter eller AV-løsninger til museer, kan du kontakte Jens Ravn på telefon 5577 4030 eller email jens@av-huset.dk.

Se andre af vores museumsreferencer.

Vidste du, at du også kan leje forskellige projektorer til både små og store arrangementer hos os? Vores udlejningsafdeling har et bredt udvalg og vejleder gerne. Læs mere om leje af projektorer.

Du er altid velkommen til at tage fat i os på telefon 55774030 eller email info@av-huset.dk for en snak om AV-muligheder til jeres museum eller udstilling.

Det offentlige

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kommuner og offentlige institutioner. AV-Huset er godkendt som AV-leverandør til det offentlige i henhold til SKI-aftale 02.70 - det dynamiske indkøbssystem for AV-løsninger. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Erhverv

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række små og store virksomheder. Fra opgradering af videokonferenceløsningen i det lille mødelokale til komplet AV-indretning af nyt domicil. Se et lille udsnit af udvalgte cases om AV-projekter for erhvervslivet. Se også vores referenceliste over danske virksomheder, som vi har leveret AV-løsninger til.

Export

AV-Huset har leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kunder i udlandet. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Folke- & efterskoler

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række folke- og efterskoler. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.

Hoteller

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret forskellige AV-løsninger til en lang række hoteller, hostels og kursuscentre. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases. Se også vores referenceliste over hoteller og konferencesteder i Danmark, som vi har leveret AV-løsninger til.

Kirker

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kirker, menigheds- og sognehuse. Vi lader moderne teknik mødes med klassisk arkitektur i de danske kirker. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Museer, udstillinger og underholdning

Vi leverer teknikken til gode oplevelser. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række museer, udstillinger og sportsklubber. Her kan du gå på opdagelse i udvalgte cases. Se også vores referenceliste over museer og udstillinger, som vi har leveret AV-løsninger til.

Udlejning

I AV-Huset klarer vi alle slags udlejningsopgaver fra store events til små arrangementer. Siden 1990 har vi udlejet AV-udstyr til både erhvervs- og privatkunder. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Videregående uddannelsesinstitutioner

AV-teknologi løfter skolers undervisningsmiljø. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række videregående uddannelsesinstitutioner. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.