Holmegaard Værk

Holmegaard Værk


Specielle AV-løsninger til nyt designmuseum

Holmegaard Værk i Fensmark ved Næstved er Danmarks nye museum for glaskunst, keramik og design. Stedet er det gamle berømte Holmegaard Glasværk, der nu genskaber et levende glasværk og danner ramme om skiftende udstillinger, oplevelser, erhvervsudvikling og uddannelse.

Besøg Holmegaard Værk.

Opgave:

Ved ombygningen af det gamle glasværk til moderne designmuseum ønskede Museum Sydøstdanmark en totalleverandør, der kunne stå for levering og installation af specielle AV-løsninger i høj kvalitet og æstetisk flot design på både lyd- og billedsiden. Det var meget vigtigt for museet at bevare så meget som overhovedet muligt af det oprindelige glasværk, og AV-løsningerne skulle passe perfekt til industribygningerne på en diskret måde.

Løsning:

AV-Huset har stået for den komplette AV-leverance til Holmegaard Værk inkl. installation, programmering, projektstyring og dokumentation. Vi har tilpasset det topmoderne AV-udstyr, så det passer diskret ind i det gamle glasværk og samtidig er nemt at betjene for personalet.

Løsningen på museet består bl.a. af:

Transparente LED skærme

En af specialløsningerne til Holmegaard Værk er LED skærme, som er gennemsigtige – både når der ikke er billeder på, men samtidig også med mulighed for at vise billeder, hvor gennemsigtigheden bevares. Det er transparente LED skærme, hvor dioderne ikke sidder helt tæt, så man kan fornemme, hvad der er bagved skærmen.

For museet har det været meget vigtigt at bevare så meget som overhovedet muligt af det oprindelige glasværk, og LED skærmene med sorte eloxerede aluminiumsrammer passer perfekt til industribygningen.

Skærme i plakatformat

Bag velkomstskranken i den moderne hovedbygning hænger tre traditionelle pro skærme. Ledningerne er fuldstændig skjult og skærmene er vendt på højkant. På den måde får skærmene plakatformat, hvilket giver et rigtigt flot udtryk og er velegnet til information. Skærmene kan holde til at køre døgnet rundt 365 dage om året i op til syv år.

Specialdesignede kuglehøjttalere

En anden specialløsning på museet er de små kuglehøjtalere. Det er specialbyggede aluminiumskugler designet i Skotland, som sørger for, at lyden kun kan høres et bestemt sted og ikke spredes, som ved en almindelig højtaler. Disse små højtalere bruges til at skabe lydbilleder fra produktionen, efterhånden som gæsterne passerer de forskellige steder, så fornemmelsen af ”maskiner i drift” bliver en del af oplevelsen.

Klimakabinet til temperaturregulering for laserprojektor

AV-Huset leverer også hardwaren til laserprojektet, som det danske studio Dark Matters har leveret til museet.

Udstyret skal kunne holde til store udsving i temperaturen, da der – som førhen – stadig ikke er isoleret i produktionsområdet, så det er så autentisk som muligt. Men det gør også, at der bliver rigtig koldt, når ovnen en gang om året slukkes i en måneds tid for at få sit årlige tjek. Andre gange vil der være rigtig varmt. Laserprojektoren er derfor placeret i et specielt klimakabinet, der selv regulerer kulde og varme, så teknikken ikke tager skade af udsvingene.

Varmebestandige kameraer filmer i ovn

I fabrikshallen pustes der stadig glas, mens publikum ser på. Bag ovnene er monteret varmebestandige kameraer, der er luftafkølet og kikker ind i ovnene, der har en temperatur på 1300 grader, så når glaspusterne putter glaspiben ind med glaslegemet, så kan publikum følge med på skærmen. Normalt er varmebestandige kameraer meget dyre, men vi fandt frem til, at kameraer, som bliver brugt på kraftvarme værker, var til at betale og med lidt snilde kunne de også bruges her, så publikum kan følge med i arbejdet fra mange vinkler.

Centralt lydanlæg i præsentationshal og ved ovne

Til gengivelse af lyd i disse områder har vi valgt et centralt lyd- og kontrolsystem, som kan styres fra begge positioner via et betjeningspanel. Det er et netværksbaseret system, som er meget fleksibelt. For at gøre oplevelsen autentisk er den topmoderne teknik, der styrer lydstyrken til glaspusternes mikrofoner, når de taler til publikum, skjult i en af de gamle bokse, som blev brugt i årevis på glasværket.

Komplet rigsystem

Derudover har AV-Huset leveret komplet rigsystem i en diskret sort pulverlakering med alt nødvendigt hardware, samlinger og komponenter. Til løsningen er anvendt en kvalitetskonstruktion med broer opbygget i trekantsprofiler ophængt i kædetaljer.

Styring af alle elementer i udstillingen

Al AV-teknologi i udstillingen styres af en central kontrolenhed, så det er nemt at betjene udstillingen. Således tænder og slukker alt lyd, projektering og skærme for eksempel med et enkelt tryk på panelet i receptionen. Det er ligeledes muligt at tilgå kontrolsystemet fra distancen og kontrollere, at alt hardwaren er i drift. 

Skal vi også løse jeres AV-opgave?

Står I også med et projekt, hvor der er behov for en totalleverandør af AV? Så kommer vi gerne med et kvalificeret bud på en moderne AV-løsning til jeres projekt.

Kontakt os på telefon 55774030 eller info@av-huset.dk.

Se også referencer på andre museumsprojekter, vi har lavet.

Det offentlige

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kommuner og offentlige institutioner. AV-Huset er godkendt som AV-leverandør til det offentlige i henhold til SKI-aftale 02.70 - det dynamiske indkøbssystem for AV-løsninger. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Erhverv

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række små og store virksomheder. Fra opgradering af videokonferenceløsningen i det lille mødelokale til komplet AV-indretning af nyt domicil. Se et lille udsnit af udvalgte cases om AV-projekter for erhvervslivet. Se også vores referenceliste over danske virksomheder, som vi har leveret AV-løsninger til.

Export

AV-Huset har leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kunder i udlandet. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Folke- & efterskoler

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række folke- og efterskoler. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.

Hoteller

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret forskellige AV-løsninger til en lang række hoteller, hostels og kursuscentre. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases. Se også vores referenceliste over hoteller og konferencesteder i Danmark, som vi har leveret AV-løsninger til.

Kirker

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kirker, menigheds- og sognehuse. Vi lader moderne teknik mødes med klassisk arkitektur i de danske kirker. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Museer, udstillinger og underholdning

Vi leverer teknikken til gode oplevelser. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række museer, udstillinger og sportsklubber. Her kan du gå på opdagelse i udvalgte cases. Se også vores referenceliste over museer og udstillinger, som vi har leveret AV-løsninger til.

Udlejning

I AV-Huset klarer vi alle slags udlejningsopgaver fra store events til små arrangementer. Siden 1990 har vi udlejet AV-udstyr til både erhvervs- og privatkunder. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Videregående uddannelsesinstitutioner

AV-teknologi løfter skolers undervisningsmiljø. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række videregående uddannelsesinstitutioner. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.