Hurraaa! 1. august fylder AV-Huset 30 år

Hurraaa! 1. august fylder AV-Huset 30 år

juli 9, 2020

30 år med lyd og billede i Næstved

1. august kan AV-Huset fejre 30-års jubilæum med en succesfuld forretning, der tror på sit koncept og sine medarbejdere. Vi er dermed en af Danmarks ældste AV-virksomheder.


Det hele startede i 1990 på Vestre Kaj i Næstved, hvor Jens Ravn efter knap 5 år i radio-/tv-branchen stiftede AV-Huset og sammen med en medarbejder løste opgaver inden for lyd, billede og lys for primært offentlige kunder.

I løbet af få år voksede virksomheden til seks mand og rammerne på havnen blev for små. Så AV-Huset flyttede til nyt lejemål i Holsted Park, hvor virksomheden fortsatte med at vokse. Efter syv år var der igen for lidt plads og direktør Jens Ravn besluttede at bygge eget domicil med stort showroom på Jernbuen 1 i Øverup Erhvervspark, som de sidste 20 år har dannet rammen om AV-Husets aktiviteter.

Kunderne og medarbejderne er virksomhedens rygrad

Medarbejderstaben tæller pt 22 mand og en gruppe freelance-teknikere. Flere af medarbejderne har været med næsten fra starten og mange har eller kan snart fejre 25-års jubilæum i AV-Huset. Det samme gælder flere af husets kunder. ”At overleve og komme styrket ud af 30 år i en branche, hvor det nye hurtigt bliver gammelt, kræver et stærkt koncept og stærke medarbejdere, der kan tilpasse sig de mange trofaste kunders krav og samtidig sikre virksomhedens udvikling”, siger Jens Ravn og fortsætter, ”vi har et godt hold og det er medarbejdernes fortjeneste, at vi nu kan fejre 30 år som en af Danmarks ældste og førende AV-virksomheder”.

Unikt koncept til hele verden

Samarbejde og kunderelationer er vigtige ingredienser i den cocktail, der har skabt det unikke koncept hos AV-Huset. Her sælger vi ikke bare en AV-løsning, men kvalitet og design i et langvarigt samarbejde, der inkluderer alt fra rådgivning, salg, installation, programmering og service. ”Det er vigtigt, at vi kan se os selv i øjnene og kunderne ved, hvad vi står for”, siger Servicechef René Nøhr, der trådte ind i ejerkredsen for to år siden. ”Vi taber hellere penge, end vores omdømme blandt kunderne”, slår han fast.

Vores primære kunder er i dag hoteller, museer og private virksomheder samt store internationale organisationer som FN og Nato rundt omkring i hele verden, hvor især Afrika er det helt store eksportmarked.

Kriser har det med at fremme innovation

Som i de fleste virksomheder har der været op- og nedture, og Corona-krisen har da også givet anledning til flere søvnløse nætter. ”Men vi besluttede, at vi ikke ville sidde med hænderne i skødet og vente på, at krisen går over”, fortæller Jens Ravn. ”Så vi har taget nye aktuelle produkter hjem i selskabet Ravnd som f.eks. store spritdispensere og en videokonferencerobot, der kan være med til at opfylde nye krav fra vores kunder”, supplerer René Nøhr og griner, ”men vi skulle da lige overbevise banken, der ikke ser så mange nye investeringer i disse tider”.

AV-Huset slutter også årsregnskabet 30. juni med sorte tal på bundlinjen og troen på fremtiden er intakt. ”Men vi har ingen ambition om at blive Danmarks største AV-virksomhed. Vi vil hellere være blandt de dygtigste i branchen, der følger den nyeste teknologi og tilbyder kunderne den bedste kvalitet. Det tror vi på, er vejen frem – også de næste 30 år”, slutter Jens Ravn.

På grund af Corona-krisen udskydes fejringen af jubilæet til senere på året.

Andre nyheder