Nye anti-korruptionsprincipper i AV-Huset

Nye anti-korruptionsprincipper i AV-Huset

marts 3, 2021

Så kan vi offentliggøre vores nye anti-korruptionsprincipper. Det er egentlig ikke et område vi har fokuseret så meget på indtil nu, da det i høj grad er reguleret af dansk lovgivning. Men da vi er med i FNs Global Compact og har kunder rundt omkring i verden, besluttede vi at undersøge, om der kunne være specielle områder, hvor vi bør være særligt opmærksomme.

Korruption kan tage andre former end penge

Derfor foretog vi en analyse af de mange situationer, hvor bestikkelse kan forekomme. Bestikkelse og korruption kan nemlig tage mange andre former end penge. Det kan betales direkte eller som en del af en ‘provision’ i en kontrakt, men det kan også være forklædt som en gave, en fordel, en tjeneste eller en donation. Bestikkelse kan også betales af tredjepart på vegne af din virksomhed uden din viden.

Hjælp til at identificere korruption

Baseret på en risikovurdering har vi nu udarbejdet vores egne anti-korruptionsprincipper, som skal hjælpe os til at identificere og arbejde mod korruption, hvis vi skulle støde på det i forbindelse med vores arbejde. Principperne skal være med til at klæde vores medarbejdere på til at optræde etisk og med integritet.

Det er nu klart defineret for alle, hvad vi anser for at være acceptabelt, og hvad der ikke er. Vi vil løbende følge op på eventuelle hændelser og sikre, at vi gør det rigtige i AV-Huset.

Anti-korruption hører under FNs Verdensmål nr. 16.

Vores anti-korruptionsprincipper

Du kan se vores nye anti-korruptionsprincipper her.

 

     

Andre nyheder