Virtuel kulturoplevelse genskaber Det Sixtinske Kapel i Rom

Virtuel kulturoplevelse genskaber Det Sixtinske Kapel i Rom

juni 25, 2018

Laserprojektorer løfter oplevelsen i nyt sceneshow

Panasonics audiovisuelle teknologi har genskabt Det Sixtinske Kapels skønhed i et nyt fordybende, multisensorisk sceneshow på Auditorium Conciliazione i Rom.


 

Udstillingen ‘Guidizo Universale. Michelangelo and the secrets of the Sistine Chapel’ bruger 30 professionelle laserprojektorer til at drage publikum ind i midten af Det Sixtinske Kapel til en virtuel kulturoplevelse. Kunstudstillingen kombinerer live teaterforestilling med magiske specialeffekter ved brug af den nyeste AV-teknologi og fortryller publikum gennem ord og billeder. Panasonic Visual System Solutions er den tekniske sponsor for kunstudstillingen, der er produceret af Artainment Worldwide Shows med videnskabelig rådgivning fra Vatikanmuseerne.

Panasonic maler Michelangelo med lys

Den fortryllende oplevelse er opdelt i fem sektorer. De to sidevægge projiceres af 8 x 31.000 lumen PT-RZ31K, og det hvælvede loft er udstyret med 6 x 20.000 lumen PT-RZ21K og 2 x PT-RZ31K. Prosceniet byder på 4 x PT-RZ31K, mens fronten er udstyret med 4 x PT-RZ31K, og endelig er 2 x 12.000 lumen PT-RZ12K anvendt til kortlægning af Michelangelo’s David på scenen, og 4 x PT-RZ21K projektorer med korte objektiv med EL-D75LE95 er anvendt til projektion lodret ned på scenen ovenfra.

“Vi valgte Panasonic, fordi det er et brand med et ry for pålidelighed inden for laser- og DLP-teknologi. Ved at repræsentere freskerne i Det Sixtinske Kapel var målet at sikre et resultat svarende til originalen – den kromatiske konsistens og kontrastforholdet mellem Panasonics projektorer var derfor en afgørende faktor for at nå målet og skabe så naturligt et resultat som muligt,” siger Daniele Parazzoli, administrerende direktør for Event Management.

Se video og yderligere informationer om ‘Giudizio Universale’.

Vil du høre mere om Panasonics laserprojektorer? Kontakt AV-Huset på 5577 4030 eller info@av-huset.dk.
 

       
 

       

 

Andre nyheder