Alsik Hotel & Spa

Alsik Hotel & Spa


Fuld integration af AV-løsning til nybygget hotel

Alsik Hotel & Spa er et luksushotel på havnefronten i Sønderborg. Hotellet åbnede i maj 2019.

Med 190 topmoderne værelser og suiter, Danmarks største spa- og wellnessområde, fitness & yoga studio, 3 toprestauranter, udsigtsplatform på 16. etage og et 1.500 m2 stort event- og konferenceareal er Alsik blandt de største hoteller i Danmark. Det 4-stjernede hotel på 19 etager med den enestående arkitektur er blevet et vartegn for Sønderborg. Hotellet er opført af Bitten & Mads Clausen Fonden sammen med PFA Pension.

Opgave:

I forbindelse med opførelsen af det nye luksushotel var ønsket en totalleverandør, der kunne stå for den fulde integration af AV-løsningen med særlige krav til kvalitet, design, driftssikkerhed og brugervenlig betjening.

Løsning:

I tæt samarbejde med rådgivende ingeniør, arkitekt, entreprenør og bygherre har AV-Huset stået for hele AV-entreprisen fra rådgivning i den indledende fase til den fulde leverance inkl. installation, programmering, grundlæggende layout og indregulering samt uddannelse af hotellets personale.

Event- og konferenceområde

Det 1.500 m2 store event- og konferenceareal omfatter syv mødelokaler, to store konferencerum, som kan lægges sammen, samt et eksklusivt board-room og et multifunktionelt lokale ”The Loft” på 18. etage, der alle er udstyret med state of the art AV-teknologi. Det giver et væld af muligheder – ud over visning af præsentationer ved konferencer er der bl.a. mulighed for transmission direkte fra konferencesalene til de mindre møderum.

Boardroom

I det eksklusive board-room har vi installeret stilfulde Arthur Holm designskærme, der er integreret i mødebordet og kan skjules helt, når de ikke anvendes. Skærmene er forbundet med Crestron rumstyringssystem, der også styrer lys, gardiner etc. i lokalet. Lyden gengives via en enkelt indbygningshøjttaler med fuld stereo placeret i loftet over bordet.

Konferencelokaler

Flere af konferencelokalerne er opbygget, så de kan anvendes hver for sig eller sammenlagt med plads op til 300 deltagere. I tre af lokalerne har vi monteret Panasonic Full HD laserprojektorløsninger i lifte og motorlærreder. Lærrederne er planforsænkede i loftet for en stilfuld installation. I de andre lokaler er monteret forskellige skærmløsninger fra 75” til 98” og alle steder er der her anvendt Panasonic professionelle skærme. Højttaleranlæg er installeret i alle lokaler og teleslyngeanlæg er installeret i de to store konferencesale for perfekt lyd. Alle AV-installationer styres af Crestron rumstyringssystem, der også kontrollerer mørklægningsgardiner og lys via betjeningspanelerne integreret i væggen. I de store konferencesale har vi desuden installeret talerstol med betjeningspaneler samt kamera placeret elegant under projektorlifte for anvendelse til bl.a. transmission direkte til de mindre møderum.

The Loft

The Loft er et unikt og multifunktionelt lokale til særlige arrangementer. Lokalet ligger på 18. etage med en fantastisk udsigt. AV-løsningen i The Loft er opbygget, så betjening generelt er identisk med udstyret anvendt i konferenceområdet. Vi har installeret lydanlæg med subwoofere og alle højttalere er planforsænkede i loftet. Der er ligeledes mulighed for, at gæster kan tilslutte egen lydkilde. I loftet af lokalet har vi indbygget en kraftig Full HD laserprojektor via en lift og der projekteres direkte på væggen. Mobile scenemoduler og et AV-design med meget stor fleksibilitet giver mulighed for mange typer anvendelse som VIP-præsentationer, modeshows og banketter.

Infosystem og -skærme i Reception og ved mødelokaler

55” og 65” Panasonic Pro skærme byder gæsterne velkommen i receptionen og guider dem til det rigtige mødelokale med oversigt over konferenceområdet.
Ved hvert mødelokale er en 17” Arthur Holm designskærm i sort glas indbygget i væggen og viser blandt andet info om, hvem der har booket lokalet.
Alle skærme er tilsluttet OneLan playere som en del af det samlede informationssystem, så det er nemt og intuitivt for personalet at styre indholdet på skærmene. Systemet er desuden sammenkørt med hotellets eksisterende platform – Protel, så bookninger foretaget i dette, automatisk opdateres på skærmene.

Lyd i Restaurant og Loungeområde

Til stemningsmusik har vi installeret Bosch lydanlæg i restaurant og loungeområde på 17. etage. Der er anvendt planforsænkede subs og satellitloftshøjttalere for en ensartet og stemningsfyldt lyddækning. Lydanlægget er zoneopdelt, så der kan skabes individuelle lydtryk i restauranten, og valg af musik og lydstyrke foretages fra enkle og elegante betjeningspaneler.

 

Stemningsbilleder i Spaområde

I spaområdet har vi lavet en 6 m2 bagprojektionsløsning med en LED laserprojektor, der viser stemningsbilleder i loftet af ”hulen” i swimmingpoolen. Projektor og medieplayeren, der styrer hvad projektoren viser, er installeret i en lukket specialfremstillet projektionskasse i rustfrit stål med eksternt luftind- og udtag, så de kan fungere i den fugtige klorluft.

Skærme i Fitness og Yoga Studio

I fitness området er opsat 2 stk. 83” Panasonic Pro storskærme og via det centrale OneLan system præsenteres diverse aktiviteter for gæsterne. Skærmene kan være tændt i op til 24 timer i døgnet, men løsningen kan også selv tænde og slukke via systemet ud fra en indbygget kalender.

Biograf og spil i Kids Area

Børnene har deres egen biografløsning i Kids Area, hvor vi har installeret projektor og lærred. Det store projekterede billede kan også anvendes med diverse spillekonsoller. Der er desuden installeret mindre skærme i to spillerum, hvor børnene kan spille og se tegnefilm med hovedtelefoner på.

Oplev Alsik Hotel & Spa på TV

Måske du har oplevet Alsik i udsendelserne “Koch’en på toppen”? Det er en tv-serie om hverdagen og de store begivenheder på Alsik med kokken Jesper Koch som frontfigur.

Læs også artiklen fra ProAV Magasinet om vores AV-installationer på Alsik.

Totalleverandør af AV

Skal I bygge nyt hotel? Eller måske lave en gennemgribende renovering? Så husk at tage AV-leverandøren med på råd i den indledende fase – ved at tænke løsningerne ind fra starten opnås optimal udnyttelse af mulighederne. Vi står naturligvis til rådighed. Kontakt os på telefon 55774030 eller e-mail info@av-huset.dk

Se også hvordan vi løste AV-opgaven ved ombygningen af Dansk Metals tidligere hovedkvarter til det moderne luksushostel Steel House Copenhagen. Eller løsningen med check-in skærme på Wakeup Copenhagen, de specialdesignede glasløsninger til Tivoli Hotel & Congress Center eller andre af vores mange hotelreferencer.

Det offentlige

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kommuner og offentlige institutioner. AV-Huset er godkendt som AV-leverandør til det offentlige i henhold til SKI-aftale 02.70 - det dynamiske indkøbssystem for AV-løsninger. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Erhverv

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række små og store virksomheder. Fra opgradering af videokonferenceløsningen i det lille mødelokale til komplet AV-indretning af nyt domicil. Se et lille udsnit af udvalgte cases om AV-projekter for erhvervslivet. Se også vores referenceliste over danske virksomheder, som vi har leveret AV-løsninger til.

Export

AV-Huset har leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kunder i udlandet. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Folke- & efterskoler

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række folke- og efterskoler. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.

Hoteller

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret forskellige AV-løsninger til en lang række hoteller, hostels og kursuscentre. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases. Se også vores referenceliste over hoteller og konferencesteder i Danmark, som vi har leveret AV-løsninger til.

Kirker

Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række kirker, menigheds- og sognehuse. Vi lader moderne teknik mødes med klassisk arkitektur i de danske kirker. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Museer, udstillinger og underholdning

Vi leverer teknikken til gode oplevelser. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række museer, udstillinger og sportsklubber. Her kan du gå på opdagelse i udvalgte cases. Se også vores referenceliste over museer og udstillinger, som vi har leveret AV-løsninger til.

Udlejning

I AV-Huset klarer vi alle slags udlejningsopgaver fra store events til små arrangementer. Siden 1990 har vi udlejet AV-udstyr til både erhvervs- og privatkunder. Her følger et lille udsnit af udvalgte cases.

Videregående uddannelsesinstitutioner

AV-teknologi løfter skolers undervisningsmiljø. Siden 1990 har AV-Huset leveret og installeret mange forskellige AV-løsninger til en lang række videregående uddannelsesinstitutioner. Her kan du se et lille udsnit af udvalgte cases.